Om silver...

Sterling silver

Sterling silver är en legering som består av 925/1000 silver. Resten är normalt koppar. Sterling silver är den silverlegering som oftast används i smycken, eftersom renare silver kan vara för mjukt. Sterling silver innehåller normalt inget nickel. 

Smyckesdelar i silver kan vara stämplade med siffran "925" för att markera silverhalten. I Sverige behöver inte silver vara stämplat.

Sterling silver kan svartna vid användning eller om det ligger framme. Kemikalier som t.ex. hårspray, schampo och lim kan göra att silvret svartnar fortare. 

Du kan alltid putsa upp sterling silver för att återställa glansen.

Våra smyckesdelar, pärlor och andra material i silver är alltid i sterling silver om inget annat anges.. 

Vårt silver är återvunnet till 90%.


Lite historik om silver

Silversmycken förknippades ofta med särskilda krafter av forntida civilisationer; de trodde att det förde helande krafter, lycka och avvärjde onda andar.

I forntida Egypten värderades silver mycket högre än guld.

Alkemister brukade hänvisa till silver med namnet "lunar", eftersom det var förknippat med månen, havet och olika mångudinnor.

Fenicierna lagrade vatten, vin och vinäger i silverflaskor för att undvika bakterier som förorenar vätskorna.

Silverföremål har hittats så långt tillbaka som 4000 f.Kr. Historiker tror att det först upptäcktes omkring tusen år innan det.

Silver, en metall med många fördelar, är känt för att främja tålamod och uthållighet. Dess roll i alkemi är betydande, där det betraktas som en av de mest värdefulla metallerna. Det är djupt förknippat med känslor och känslighet och anses höja både känslighet och psykisk medvetenhet, vilket bidrar till en känsla av balans och lugn.

I symbolisk mening representerar silver renhet, klarhet och vision. Dess egenskaper innefattar en subtil styrka; det är både mångsidigt och starkt samtidigt som det är formbart. Silver är anmärkningsvärt för sin förmåga att tåla hårda förhållanden och värme, vilket gör det till en symbol för resiliens.

När det gäller personlig tillväxt, står silver för möjligheten att forma oss själva, att växa och utvecklas, samtidigt som vi behåller vår kärnintegritet. Detta gör silver till en kraftfull symbol för självförbättring och andlig utveckling.