Om kristaller

Kristaller är en oumbärlig del av smyckestillverkning, och det finns flera goda skäl till detta. 

Med sin naturliga skönhet, mångfald av färger och former samt förmåga att reflektera ljus och skapa gnistrande effekter, är kristaller perfekta för smyckestillverkare som vill skapa unika och tilltalande smycken. Deras regelbundna och symmetriska atomära strukturer ger smycken en tidlös estetik och en visuell attraktion som är svår att motstå. 

Oavsett om du föredrar klara och färglösa kristaller eller livliga färgade alternativ, finns det alltid något som passar din smak och stil. 

Kristaller har också ofta påstådda helande och energiska egenskaper, vilket ger smycken en extra dimension och en känsla av välbefinnande. 

Deras mångsidighet gör dem lämpliga för en mängd olika smyckestilar, från klassiskt till modernt och från enkelt till extravagant. 

Slutligen, kristallers tidlösa attraktion garanterar att de kommer att förbli en värdefull och populär resurs inom smyckestillverkning under lång tid framöver.

Många väljer sina kristaller baserat på personlig smak och de egenskaper de känner sig dragna till, istället för att följa traditionella listor. 

Det ger frihet att utforska kristallernas unika energier och anpassa valet efter sina behov och önskemål. Det handlar om att skapa en personlig och meningsfull relation med kristallernas kraft, oavsett om det är för att öka självförtroende, lugna sinnet eller främja kreativitet.


MÅNADSSTENAR är kristaller som är kopplade till varje månad i året och anses ha särskilda betydelser eller krafter som är gynnsamma för de som föds under den månaden.
Här är en lista över de traditionella månadsstenarna och deras motsvarande kristaller:

 • Januari - Granat: Granat är månadsstenen för januari och finns som en kristall i olika nyanser, inklusive röd och grön.

 • Februari - Ametist: Ametist är månadsstenen för februari och är en vacker lila kristall.

 • Mars - Akvamarin: Akvamarin har en förtrollande blå nyans.

 • April - Klar kvarts: Eftersom diamanten är den traditionella månadsstenen för april, används ibland klar kvarts som ett alternativ. Klar kvarts är en genomskinlig kristall.

 • Maj - Smaragd: Smaragd är den traditionella månadsstenen för maj.

 • Juni - Pärla: Pärla är månadsstenen för juni och är en organisk kristall som bildas inuti musslor.

 • Juli - Rubin: Rubin är månadsstenen för juli.

 • Augusti - Peridot: Peridot är den traditionella månadsstenen för augusti och är en grön kristall.

 • September - Safir: Safir är den traditionella månadsstenen för september.

 • Oktober - Opal och Turmalin: Oktober har två traditionella månadsstenar - opal och turmalin. Opal är en kristall med en iriserande skönhet, medan tourmalin finns i olika färger som kristaller.

 • November - Citrin: Citrin är månadsstenen för november och är en varm gul kristall.

 • December - Turkos, Zirkon och Tanzanit: December har flera traditionella månadsstenar, inklusive turkos, zirkon och tanzanit. Turkos är en blå-grön kristall, zirkon finns i olika färger och tanzanit är en blåviolett kristall.

Det är viktigt att komma ihåg att månadsstenar och de tillhörande kristallerna är delvis baserade på tradition och kulturella associationer. 

Vissa människor föredrar att välja kristaller utifrån deras personliga smak och egenskaper istället för att följa den traditionella listan.